Veiligheid op de horeca werkvloer - Horecaflix

Het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer is absoluut essentieel voor elk horecabedrijf. Maar ben je er zeker van dat jouw medewerkers volledig op de hoogte zijn van de potentiële arbeidsrisico’s en weten ze hoe ze deze kunnen verkleinen?

Gelukkig bieden wij de perfecte oplossing!

Met behulp van onze professionele bedrijfsapp kunnen ze eenvoudig en effectief toegang krijgen tot de juiste richtlijnen en veiligheidsprocedures. Ontdek nu hoe je op een moeiteloze manier een veilige werkomgeving kunt creëren.

Brandblusser op de horeca werkvloerIn een dynamische werkomgeving, zoals de horeca, is het van cruciaal belang dat medewerkers zich volledig bewust zijn van de diverse arbeidsrisico’s die ze kunnen tegenkomen. Of het nu gaat om het tillen van zware objecten, werken met gevaarlijke stoffen of het voorkomen van slip- en valpartijen, een goede bewustwording en kennis zijn essentieel. Dankzij onze gebruiksvriendelijke en innovatieve bedrijfsapp hebben medewerkers snel en gemakkelijk toegang tot deze belangrijke richtlijnen en veiligheidsprocedures.

  1. Identificeer de risico’s: Voordat je de richtlijnen vastlegt, is het van cruciaal belang om eerst de specifieke arbeidsrisico’s binnen jouw bedrijf nauwkeurig te identificeren. Analyseer de verschillende taken en activiteiten die worden uitgevoerd en identificeer welke risico’s daarmee gepaard gaan.
  2. Documenteer de richtlijnen: Zodra de risico’s duidelijk zijn, is het tijd om de juiste richtlijnen op te stellen. Denk aan gedetailleerde veiligheidsprocedures, instructies voor het correct gebruik van beschermende kleding, EHBO-protocollen en andere relevante informatie. Met onze bedrijfsapp kun je deze belangrijke documenten snel en gemakkelijk uploaden.
  3. Maak het toegankelijk: Zorg ervoor dat alle medewerkers moeiteloos toegang hebben tot de bedrijfsapp en de essentiële richtlijnen kunnen raadplegen. Verstrek inloggegevens of maak de app beschikbaar op mobiele apparaten, zodat medewerkers te allen tijde en op elke locatie de nodige informatie kunnen raadplegen.
  4. Train je medewerkers: Het vastleggen van de richtlijnen is slechts een eerste stap. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat medewerkers ook daadwerkelijk goed getraind zijn en de nodige instructies hebben ontvangen. Plan regelmatig trainingsessies om medewerkers vertrouwd te maken met de richtlijnen en om vragen te beantwoorden.
  5. Houd het up-to-date: Veiligheidsprocedures en -voorschriften kunnen in de loop van de tijd veranderen. Zorg ervoor dat je de vastgelegde richtlijnen regelmatig controleert en bijwerkt. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat medewerkers altijd werken volgens de meest recente veiligheidsnormen.

Met onze innovatieve bedrijfsapp bieden wij een simpele en efficiënte manier om richtlijnen voor gezond en veilig werken vast te leggen. Start vandaag nog gratis een veilige werkomgeving en ontdek hoe onze app jouw bedrijf kan ondersteunen bij het bevorderen van een cultuur van veiligheid en welzijn.

Neem nu contact met ons op en maak gebruik van onze professionele bedrijfsapp om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Samen kunnen we zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving waarin medewerkers optimaal kunnen presteren!

Meer weten over RI&E en waarom je dit goed moet regelen? Meer informatie kun je vinden op de website van https://www.rie.nl

Horecaflix

ICT-Vitamins groep
Hoofddorp
KvK 76488039
info@horecaflix.nl

Documentatie
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte