Terrasbediening tijdens warm weer: Do's en Don'ts - Horecaflix

Terrasbediening die verfrissend drankje op tafel zetWarm weer trekt vaak veel gasten naar terrassen, waar ze kunnen genieten van de zon en verfrissende drankjes. Als terrasbediening is het belangrijk om goed voorbereid te zijn omdat de warme dagen uitdagingen met zich meebrengen.

Ontdek hier de essentiële do’s en don’ts voor een soepele en efficiënte bediening op het terras tijdens warm weer.

Do’s:

1. Hydratatie op de eerste plaats: Zorg ervoor dat zowel jij als je collega’s voldoende water drinken om gehydrateerd te blijven tijdens het werken in de hitte. Vul regelmatig waterflessen bij en moedig het team aan om hydratatie op de agenda te zetten.

2. Vergeet de zonbescherming niet: Bescherm jezelf tegen de felle zon door zonnebrandcrème te gebruiken, een hoed of pet te dragen en zonnebrillen te gebruiken. Een gezonde en beschermde huid helpt je om de hele dag actief en energiek te blijven.

3. Efficiënte communicatie: Zorg voor een effectieve communicatie tussen de terrasbediening en de keuken. Houd elkaar op de hoogte van bestellingen, wijzigingen en speciale verzoeken om een vlotte service te garanderen.

4. Bied verfrissende opties: Denk aan speciale zomerse drankjes, ijskoude cocktails en lichte gerechten die gasten verkoeling bieden op hete dagen. Speel in op de behoeften van je gasten en maak van het terras een oase van verfrissing.

5. Snelle service met een glimlach: Warm weer zorgt vaak voor drukte op terrassen. Zorg voor een vlotte en vriendelijke service, waarbij je gasten snel bedient en altijd met een glimlach te woord staat. Een positieve ervaring zal gasten aanmoedigen om terug te komen.

Don’ts:

1. Langdurige afwezigheid: Probeer te voorkomen dat je te lang weg bent van het terras. Gasten verwachten een attente bediening en het is belangrijk om beschikbaar te zijn om hun behoeften en verzoeken direct te kunnen vervullen.

2. Slordige presentatie: Ondanks de warmte is het essentieel om een professionele en verzorgde uitstraling te behouden. Zorg ervoor dat je kleding schoon en netjes is, je haar en persoonlijke hygiëne op orde zijn en dat je een representatieve indruk maakt.

3. Ongeorganiseerde werkplek: Een rommelige werkplek kan zorgen voor verwarring en vertraging. Houd je werkruimte georganiseerd, zodat je snel toegang hebt tot bestellingen, servies en andere benodigdheden. Dit helpt bij een efficiënte en gestroomlijnde bediening.

4. Verwaarlozing van gastenfeedback: Luister naar de feedback van gasten, met name tijdens drukke periodes. Neem eventuele klachten serieus en zoek naar oplossingen om de gasttevredenheid te waarborgen. Feedback biedt waardevolle inzichten en kan helpen om de service continu te verbeteren.

Met deze do’s en don’ts ben je goed voorbereid op de bediening van het terras tijdens warm weer.

Hydratatie, zonbescherming, efficiënte communicatie en een vriendelijke service zijn cruciaal voor een succesvolle en aangename ervaring voor zowel het personeel als de gasten.

Welke afspraken maak jij met je terrasbediening? Met Horecaflix kunnen medewerkers altijd de afspraken inzien en kunnen ze bij warm weer automatisch aan herinnerd worden.

🌞 Geniet van het zonnige weer en creëer een onvergetelijke zomerse sfeer op jouw terras! 🌞

 

previous
Structuur in werkafspraken en interne communicatie

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ictvitam/www.horecaflix.nl/wp-content/themes/applauz/views/prev_next.php on line 36
next
Veiligheid op de horeca werkvloer
Horecaflix

ICT-Vitamins groep
Hoofddorp
KvK 76488039
info@horecaflix.nl

Documentatie
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte