Belangrijke wijziging betreft statiegeld - Horecaflix

Foto van een plasticfles met statiegeld

Als horecaondernemer ben je waarschijnlijk bekend met de vele uitdagingen die komen kijken bij het runnen van een succesvol bedrijf. Een van deze uitdagingen is het op de hoogte houden van je medewerkers van de nieuwste wet- en regelgeving.

En in het geval van statiegeld is er onlangs weer een belangrijke wijziging doorgevoerd die van invloed kan zijn op jouw bedrijf.

De nieuwe wet-en regelgeving

De nieuwe wet- en regelgeving rondom statiegeld betekent namelijk dat horecaondernemers verplicht zijn om statiegeld te heffen op op alle metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder. Dit kan van invloed zijn op de manier waarop je je producten aanbiedt en hoe je de prijzen bepaalt.

Hoe zat het ook alweer met statiegeld?

  • 1 april 2023 is statiegeldsysteem op blikjes ingegaan.
  • 1 juli 2021 is statiegeldsysteem op kleine plastic flesjes van frisdranken en waters ingegaan.

Hoe zorg je ervoor dat al je medewerkers op de hoogte zijn van deze verandering en weten hoe ze hiermee moeten omgaan?

Het antwoord is simpel: met onze professionele bedrijfsapp.

Met onze app kun je gemakkelijk en snel nieuwe kennis en informatie delen met al je medewerkers. Of het nu gaat om updates over de nieuwste wet- en regelgeving of om veranderingen in het menu, met onze app ben je altijd verzekerd van een snelle en eenvoudige manier om informatie te delen.

En het beste van alles is dat onze app speciaal is ontworpen voor horecaondernemers. We begrijpen namelijk dat jouw bedrijf uniek is en dat je behoefte hebt aan een app die precies past bij jouw wensen en behoeften. Daarom hebben we onze app voorzien van tal van handige functies die specifiek zijn ontworpen voor de horecasector.

Voorbeeld bericht zou kunnen zijn:

Vanaf 1 april zit er ook € 0,15 statiegeld op blikjes. Bij verkoop online en de kassa wordt automatisch statiegeld toegevoegd. De lege blikjes kunnen bij de PET flessen in de zak, die weer mee gaat met de groothandel.

 

Start vandaag nog je 30 dagen gratis proefperiode en zorg ervoor dat al je medewerkers op de hoogte zijn van de nieuwste wet- en regelgeving rondom statiegeld. Zo kun je ervoor zorgen dat je bedrijf voldoet aan alle wettelijke eisen en blijf je de beste service bieden aan je klanten.

Horecaflix

ICT-Vitamins groep
Hoofddorp
KvK 76488039
info@horecaflix.nl

Documentatie
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte